Pelik Tapi Tetap Comel


Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera semua...

Entry kali ni bertujuan untuk join aktiviti ke-8 Geng Fiq'ra...

Selamat Menonton... ^_^

Blogger card :


10 perkara pelik :
1. Wan bagi nama yang pelik kat kucing peliharaan wan... hehe.. cuba tengok entri NI... hehe... pelik tak?

2. Wan suka sangat buat kerja yang orang tak sanggup nak buat... macam entri NI... sebab time nak buat tu, rase suka je... ^_^

3. Suka usaha buat satu benda, senyap-senyap je... macam entri NI... malas nak dapat ape-ape... just untuk suka-suka... 

4. Asal tengok blog orang je mesti check dulu, dah follow ke belum.. kalau belum, confirm nak pergi follow dulu... baru baca entri... tak kisah pun orang tu follow balik ke tak... hehe..

5. Wan tak suka kalau nampak bawang terang-terang depan mata dalam makanan walaupun dah potong kecik-kecik.. kalau yang terselit-selit mase nak suap tu takpe gak... tapi kalau dah sebelum kunyah pun dah nampak, confirm tepi pinggan lah tempat parkingnye..

6. Tak suka makan sayur, tapi kalau dah campur dalam nasik macam nasi goreng, gerenti main telan je... hehe..

7. Kalo rendam maggi tu kan, tak kisah lah mee sedap ke, mee maggi ke, mee ruski ke, mesti wan rendam sampai kembang... baru la puas makan kan.. hehe...

8. Wan jahit benda yang takde kaitan kat cadar bantal wan... cuba tengok gambar bawah ni.. hehe...

 *ape kaitan "DR.CARDIN" dengan cadar bantal

9. suka menyendiri walaupun masa tu tengah jalan ramai-ramai... hehe... <-- tak tau knape... buang tebiat kot... ^_^

10. Lebih suka berdiam diri kalau takde benda nak cakap... lebih-lebih lagi kalo keluar ngan kawan-kawan.. mesti senyap je... heheh... <--pendiam ke wan ni... adoi...


10 perkara comel :

1. Suka haiwan comel bernama Panda... cube tgk entri NI dan NI... comel kan... ^^,

2. Wan pandai menjahit.. terutamanya jahit yang tak guna mesin jahit... contohnya jahitan kat bantal atas tu... hehe... ^_^

3. suka beli benda yang cantik di mata... macam key-chain kat bawah nie... hehe... asal orang tengok je key-chain tu, mesti dorang akan tanye, "awek bagi eyh?"... adoi2... ^^,


4.  pandai buat origami katak... yang boleh lompat-lompat tau... hehe... sape nak? nanti wan ajarkan... ^_^

5. wan suka budak kecik... tapi budak kecik takut tengok wan... adoi... hehe..

6. senyuman tu salah satu benda yang penting dalam hidup wan... tu la tagline blog pun "keep smiling"..

7. comel sebab suka kucing kot... ^^, <-- bole ke gitu?

8. suka panggil nama orang yang ada berdekatan dengan wan kalau dah bosan sangat... hehe... <-- ape kaitan

9. suka sangat sebut "TERBAEK!!!" <--x logik

10. kalau jalan pergi shopping mall, mesti tengok perempuan... hahak... <-- motif...

follow + like penaja :

GENG fiQ'Ra
 

Missladyanashop blog
 

Missladyanashop fb

AHC AmyHakim Contemporary, blog

AHC fb

Cemara Biru

Hani Mardhiah blog

Hani Mardhiah fb

Cute Lens Lover blog

Sweet Home Boutique fb

My Onlibe Boutique blog

Nurwiyah Boutique blogshop

Nurwiyah Boutique fb

Jom singgah sini jap: 

Ok, 
Sampai di sini saja entry kali ni...

p/s : adoi 4 hari pkr benda ni semua... hahak... 
akhirnya... siap jugak...

"keep smiling"
^_^

-THE END-

10 komen sini:

zahidahwahid said...

wah!!! kalah kmk part jahit menjahit ya...kmk sik pande jahit...kekekeke

Original CikTeddy said...

hehe..omey la kanda wan ni..mcm budak kecik!kah3

zainatul abu bakar said...

wah, nnt ajarkan buat origami :)

nuha zahari said...

tak suka sayur jugakkk! hahaha

Ira Nur said...

yg no.2 tuh mmg stuju abis~
tringat abg wan ade buat entry yg kne scroll GF smpai bwh...
errr,xsnggup !

ehhh,ira pon terer buat origami katak melompatlaa! :D

Eza Boom Boom :) said...

kmk memang suka katak. Hee, kelak ajar la owh molah origami ya.. hee. Sayur ya iboh sik makan. Boleh mun sik makan, p makan spirulina macam kamek. hehehe.

All the best ktk :)

Nisa Greennnpanda said...

Wan mmg comel~~~~~~~~~!!! >_<

uih..yg last tue bahaya wooo.. hehe...

Cik Angah said...

no 3 ong 10 perkara comel dun samah ngan beytool,idun itir beytool debey,huhu,good luck bro.

fiQ'Ra said...

“ Pelik VS comel “

Gud luck dear ♥

gades pelik said...

tahniah :)