Alamak! ape pulak ni?


Assalamualaikum...

ok... cube teka ape tu?

Yang biasa gaul, tonyoh, campak kat kawan yang baru meningkat umur mesti tahu benda ni.

ok...
ni kisah beberapa hari yang lepas..

************************************************************
sambil bermonolog:
alamak, habis pulak benda ni... nak pergi beli kat kedai kejap la...

terus pergi kedai...

sampai di kedai...
bermonolog lagi :
ha.. yang ni macam bagus. murah lagi tu...

terus pergi bayar kat kaunter...

sesampai sahaja di tempat yang ingin di tuju,
terus buka plastik, tuang dalam bekas..

gaul punya gaul,
ternampak bendasing hitam tengah nak menyembunyikan diri..

terus asingkan bendasing hitam tu ke tempat lain...

gaul lagi, jumpa lagi...

... dipendekkan cerita ...

dapatlah seperti dalam gambar diatas setelah ditapis guna penapis...

************************************************************

"Keep Smiling"
^_^

-THE END-

Berhati-hatilah ketika menggunakan sesuatu lagi-lagi jika ia melibatkan orang lain.

EXAM, EXAM,EXAM....


Assalamualaikum...


kali ni nak bagi gambaran je la pasal hari penting budak-budak yang bergelar pelajar..

hehehe...

ok,



situasi macam kat atas tu biasa sangat jadi masa dalam dewan peperiksaan..

kan... kan...

mase jawab kertas soalan tu macam-macam stail ade...

sampai ngantuk pun ade...

 rileks pun ade..

 apetah lagi yang serius..

tapi kalau tak tahan,
jadilah macam ni...



hahahaha...
apa-apa pun, selamat menduduki peperiksaan kepada budak-budak STPM.


jangan lupa asah ape yang patut, cari ape yang takde, cukupkan ape yang kurang.

cc to : si koala 'bb kun', ddy the great taiko, Chot si jiwang, Nia Lidia (I guest..tak pasti pulak) dan sesiapa sahaja yang akan menduduki peperiksaan.. Goodluck!! All the best !!!

*All Images credit to Google Images

"Keep Smiling"
^_^

-THE END-

Hanya anda yang dapat menentukan masa depan anda sendiri.

Saya join GA 2012 Nurul Yui


Assalamualaikum


lama dah rasenye tak join GA

jadi,

kali ni nak join GA yang Nurul Yui buat lah...

actually,
*cewah, cakap orang putih
nak buat post ni lame dah,
tapi line internet yang sangat mencemburui blog ni...
hehehe...
wan nampak GA ni pun dari blog dia ni.
tu yang terus merasuk minda nak join..
Lagi pun,
wan kenal sangat dengan blogger yang buat GA ni..
kan Nurul Yui kan? hehehe...

ok, dah melalut panjang..

satu lagi syarat yang kene buat untuk GA ni ialah lengkapkan slogan.

Jadi, ini dia slogan yang wan buat...

Saya join GA 2012 Nurul Yui kerana saya lama dah tak join GA dan sekarang saya join lah satu GA di mana dengan GA ni kita dapat menambahkan kenalan kita di dunia maya ni serta merapatkan lagi silaturrahim antara sesama blogger.

ok lah itu saja..

sebelum tu, tarikh tutup GA ni ialah 23/11/2012

*tekan banner kat atas tu kalau nak join ye... tak pun tekan SINI.
*jom terjah peserta-peserta yang join GA ni kat SINI

"keep smiling"
^_^


Selamat Hari Raya Aidiladha



Selamat Hari Raya Aidiladha

diucapkan kepada semua sahabat handai yang beragama Islam.

baik yang dekat mahupun yang jauh.

Semoga kita semua dipanjangkan umur dan murah rezeki.

serta dipermudahkan segala urusan yang kita lakukan.

Paku pakis pohon pandan,
Proses tebu nak buat gula,
Kambing sapi di buat korban,
Selamat menyambut Aidiladha.

"Keep Smiling"
^_^

-THE END-

*buat entri mase pening-pening

Pengorbanan :: Penghayatan : : Peringatan

Surat Berantai??


Assalamualaikum

Kembali bersama blog kesanyangan yang telah lama dibiarkan bersawang dengan seukir senyuman sinis..


Dapat tak baca apa yang di tulis kat dalam gambar atas tu?
agak-agak kita nak percaya bulat-bulat tak?

Kalau yang fikir dua tiga kali tu, bagus lah. Bukan lah nak cakap kita tak percaya dengan benda-benda macam tu. Tapi adakalanya benda tu macam tak logik je. Betul ke benda tu akan jadi macam yang di tulis tu. ataupun ada sesetengah pihak tu saje nak ambik kesempatan. Kira macam ada udang sebalik batu lah. Bukan benda tu macam SURAT BERANTAI je ke?

Kalau Wan lah kan, Wan tak percaya sangat benda macam ni. Melainkan ia melalui sumber yang betul-betul boleh dipercayai contohnya dari Mark Zuckerberg sendiri. Lagipun tak kan dorang tu nak suruh orang bayar kot sedangkan selama ni laman sosial tu free je. Sejak tu jugaklah, pengguna server dorang makin ramai. Takkan dorang nak pengguna dorang 'lari' sebab benda macam tu kot. Lagipun, kebanyakkan pengguna laman sosial adalah golongan yang tak mampu nak bayar macam yang tertera dalam 'surat' kat atas tu. ke lebih ramai yang 'berduit' bukak akaun dalam laman sosial macam tu. Tak kira lah facebook ke, twitter ke, friendster ke, myspace ke, hi5 ke, apa-apa jenis laman sosial je lah. Kalau macam tu, memang untung lah laman sosial. Apa-apa pun, semua tindakan teletak pada diri kita sendiri. Bak kata Nabil, Lu Fikir lah sendiri....

itu saja...

"Keep Smiling"
^_^

-THE END-

Percaya sesuatu biar bertempat. Jangan sampai memakan diri.

Aurat dan senyuman.


Assalamualaikum...

Kembali semula dengan blog kesayangan bersama seukir senyuman...

 *Images credit to Google Images

KESILAPAN KERAP WANITA TENTANG AURAT

KESALAHAN PERTAMA : Aurat itu adalah memakai tudung sahaja.

KESALAHAN KEDUA : Bertudung tetapi ber‘T-Shirt' berlengan pendek.


KESALAHAN KETIGA : Bertudung tetapi baju kebarungnya terbelah kainnya.

KESALAHAN KEEMPAT : Bertudung tetapi bajunya sendat, sempit dan nipis lalu memaparkan bentuk kawasan-kawasan mudah ‘menggoda'.


KESALAHAN KELIMA : Bertudung tetapi amat longgar dan menayangkan jambul dan hujung rambutnya.


KESALAHAN KEENAM : Bertudung tetapi hanya memakainya di pejabat sahaja. Tidak di sekitar rumah, pasaraya dan sebagainya.


KESALAHAN KETUJUH : Bertudung tetapi tudungnya dilempar ke belakang leher, maka terdedahlah dadanya dari ditutupi kain tudung.


KESALAHAN KELAPAN : Bertudung tetapi dengan tudung yang amat nipis sehingga boleh diihat sanggul, leher, tengkuk dan dadanya.


Sebahagian wanita menyangka bahawa tutup aurat tu adalah tutup rambut sahaja. Ia adalah tidak tepat sama sekali. Asasnya adalah dari firman Allah SWT: ertinya :


"Hendaknya mereka itu melabuhkan tudungnya sampai ke dadanya, dan JANGANLAH KAMU MENDEDAHKAN AURAT DAN PERHIASAN KAMU KECUALI APA YANG TERZAHIR." (an-Nur: 31)
ok. yang atas tu main fotostat je. hehehe. Lagipun I like the idea. Ada masa tu tak sanggup nak tengok. Istifagh je yang dapat buat. Nak marah sat gi, ade la yang cakap busybody la ape la. Tapi kalau ada yang memang bersungguh-sungguh untuk menutup aurat tu, bagus lah. Yang penting kerana Allah ye.

**********************

Kali ni kat tempat kerja asyik tengok orang senyum je. Entah ape yang bermain kat fikiran mereka tu wan pun tak tahu. tapi bagus jugak. Taklah stress tengok orang mulut muncung je. hehe.

**********************

Akhir sekali. bukan wanita sahaja yang ada masalah dengan aurat ni ye. Lelaki pun ada jugak. Memang tak boleh nak salahkan sebelah pihak saja. kita kena fikirkan sama-sama je la ye.

Itu saja..

"Keep Smiling"
^_^

-THE END-

Adakalanya untuk melakukan sesuatu kearah kebaikan memerlukan pengorbanan.

Malam teka-teki..



A : Banyak-banyak kereta, kereta apa yang belum mandi wajib?

B : ??????

A : Banyak-banyak kereta, kereta apa yang tak di panggil kereta?

B : ????????

C : Buah apa yang  besarnya macam buah rambutan, tapi orang tak makan?

B : huh? macam 'double meaning' je... hahaha...

(sama-sama gelak)

Itulah suasana malam ni di tempat kerja. Masa bosan dah tak tau nak buat apa. Balas-balas teka-teki dengan budak kedai sebelah. Kacau-kacau orang yang lalu lalang dan yang minta order waffle, potato spring ke, french fried ke, wedges ke... soal ni, soal tu... last habis masa.. hehe..

"Keep Smiling"
^_^

-THE END-

Learning from experince is the best teacher

Hilangnya dua hati...



Suatu ketika dulu,

aku pernah di kurniakan dua hati yang berlainan rupa...

Namun aku tolak salah satu daripada hati itu dengan cermat supaya tidak patah begitu sahaja.

Dan kini, kedua-duanya telah hilang mengikut arus dunia akhir zaman...

"Ya Allah, jika hati itu bukan untukku, Engkau berilah pada yang lebih layak... 
kerana salah satu hati yang pernah Engkau ujikan keatasku, telah ku ketahui ketaatannya pada-Mu. 
Maka jagalah dia dari terpengaruh dengan arus berlainan dari jalan yang telah dia sempurnakan."


Kepada hati yang aku tolak sekian kalinya,
aku berharap kau selesa dengan pasangan hati yang telah kau miliki sekarang.
Kerana hatimu kini telah keras untuk dimakan oleh serigala yang rakus
mengejar dunia hati yang terbiar bebas.



p/s: all images credit to google images

*UA

Dua hati, satu jiwa berkecai semua...

Kad Raya Elektronik...


Assalamualaikum...
Perasan tak...

Zaman sekarang semua guna elektronik kan....

sampai kad raya pun elektronik...

Hebat!!!

Puas tengok kad raya kat facebook...

hahaha...

Kalau zaman dulu, nak tak nak kena jugak hantar kad raya guna pos...

Tapi bagus jugak ada media elektronik macam ni...

memudahkan semua orang...

tinggal edit je lagi...

Lepas tu, post kat facebook atau mana-mana social network...

kepada semua umat Islam...

yang berada dimana-mana sahaja di dunia ini...


Selamat Hari Raya in advance...

P/s: dah ramai sangat cakap pasal raya... terikut same... hehe...

Di kesempatan ini, nak ucapkan Selamat Hari Lahir kepada adinda Cik Teddy...
sebenarnye birthday dia 15 haribulan...
p/s: kite same hari la... tak same bulan je... hehe...

apa-apa pun...

"Keep Smiling"
^_^

-THE END-

Habiskan dulu puasa Ramadhan ye... barulah boleh beraya sakan...

Budak-budak sangat...


Assalamualaikum
dan
Selamat sejahtera semua...

Di kala pagi masih buta pada 18 Ramadhan ni,

sementara menunggu untuk sahur...

tengok kejap facebook...

terus nampak post pasal game hurdle google...

konon-konon macam kita ambik acara dalam olimpik la...

hehe...

dan-dan tu jugak bukak google...

keputusannye...


hahaha...

nampak sangat bebudak si admin ni...

adoi...

Anyway,

Thanks untuk semua pembaca blog wan yang tak seberapa ni...

tanpa korang siapalah wan kan... hehe...

walau wan tak update selalu dah sekarang ni,

Yet, these blog still got the readers...

thanks a lot again...

Jasa korang tak dapat ku balas...

InsyaAllah nanti wan BW blog korang eyh...

Yang penting jangan lupa tinggalkan tapak kaki kat komen ke, kat chatbox ke...

kat mane-mane lah,

yang penting senang nak tengok eyh... hehe...

ok,
itu saja...

"Keep Smiling"
^_^

-THE END-

Nampak sangat kebudak-budakan dia ni... haha...

5 hari sudah... | Wordless Wednessday #20


Selamat Menyambut Bulan Ramadhan...







All images credit to Google Images

p/s : 5 Ramadhan dah baru dapat online balik... huhu...

Giveaway by Eiqa & Ain


Entri kali ni adalah untuk menyahut jemputan dari

Blogger Eiqa

untuk menyertai GA seperti yang tertera di dalam banner di bawah ni...

*tekan banner untuk join

GA ni cik Eiqa tu buat bersama-sama dengan seorang lagi blogger,
iaitu

jom la join ramai-ramai...
tekan banner kat atas tu ye...

untuk GA ni wan nak tag semua yang tengok entri ni... hahaha...
takde lah... siapa-siapa yang nak join tu, join lah ye...
tapi yang ni wan kene tag 3 sebab ade dalam syarat...

ok la,
itu saja...
kalau sudi, terjah lah dorang tiga tu ye...
hehe...

Tarikh Tutup:
27.7.2012

Giveaway ini dianjurkan oleh Eiqa dan Ain bersama-sama Hasrul Hassan, Atikah, Zam Harirah, Sharfynarz Sharfnie, Maryati dan Fizzah sebagai sponsor-sponsor giveaway mereka.

Always For you...



Ku ingin mencintaimu selama yang ku inginkan namun sejak kebelakangan ini ku terasa sunyi. Seperti kehadiranmu di dalam hidupku sudah tiada. ku hidup dalam kegelapan yang tersangat gelap hingga ku tidak dapat melihatmu di dalam kegelapan itu.

Sayang, bantulah daku sayang. Kau umpama matahari di pagi hari ku, bulan di malam hariku. Tanpamu daku hidup seperti orang kelemasan di Laut China Selatan. Tanpa bantuan dan tidak pedulikan. Sangat sedih rasa hatiku ini, resah, gelisah, gundah gulana semua ada... dan segala kesedihan ini daku cuba hilangkan dengan mendengar lagu2 yang mungkin akan mengurangkan segala kesedihanku.. namun ku tetap tidak dapat mengurangkannya...


KENAPA Sayang... KENAPA...

Adakah kerana daku meletakkan harapan yang terlalu tinggi untuk di cintai oleh wanita sepetimu... Jika begitu luahkanlah apa saja perasaamu terhadapku sayang... Ku sedar daku tidak seperti lelaki yang pernah bersamamu sebelum ini.. yang dapat memahami segala gelagatmu, perangaimu, kemanjaanmu, kesedihanmu... ku meminta maaf jika daku tidak dapat menjadi seperti mereka...

TETAPI...

ketahuilah sayang, daku sentiasa disisimu jika kau inginkan pertolongan dariku.. daku akan cuba sebaik mungkin untuk memuaskan hatimu.. sayang... jika kau ingin mencintai orang lain sekali pun tidak pernah daku menghalang dirimu daripada melakukan itu semua kerana kau masih muda... masih banyak benda yang perlu kau lalui... Daku pernah berjanji pada diriku sendiri supaya jangan pernah mengongkong sesiapa sahaja yang belum menjadi milikku... jadi kamu bebas melakukan apa saja yang kamu inginkan.. bagiku kau tahu tanggungjawab kau sendiri sebagai sahabatku semasa sedihku mahupun sebagai kekasihku yang akan senantiasa berada disisiku walau apapun berlaku terhadap diriku..

TERIMA KASIH...

kerana menjadi sebahagian daripada hidupku selama ini..
jika takdir kita bersama...
ingin daku mencintai dirimu seumur hidupku...
menjadikanmu ibu kepada anak-anak ku..

hehehe....
:D....

"keep smiling"
^_^

-THE END-

Sukan Tahunan SMK TPDPH Normah...


Assalamualaikum
dan
Selamat sejahtera semua...

Kali ni nak update apa pun tak tau...
hehe...

oklah,
nak cerita aktiviti yg wan buat 2 hari lepas la...

dua hari lepas Nisfu Syaaban kan?
siapa yang berpuasa hari tu?
Tahniah diucapkan...

Sebab apa?
sebab anda mampu menahan nafsu dikala orang dengan
senang lenangnya makan dan minum ke hulu ke hilir...
 hehe...

ok, dah lari tajuk dah... hehe...

Hari tu jugak sebenarnya ada program sukan tahunan kat
Sekolah Menengah Kebangsaan Toh Puan Datuk Patinggi Hajjah Normah Daro

Jadi wan ada pergi situ...
tu pun ade adik ikut sekali...
kalau tak, memang tak pergi lah jawabnya...
hahak...

kat bawah ni antara gambar yang wan sempat ambik...
guna camera handphone je... huhu...

*yang duduk kat kerusi ni Pengetua sekolah... Cikgu Rajaee

*alamak nampak lak tangan...

*yang ni runner program... penting ni, every program mesti ada....

*yang baju oren tu isteri pengetua... Puan Hajah Dalima

wan dengan adik wan, Cik Angah, duduk kat astaka ni dah macam VIP pulak...
hehe...

ok, tu je lah kot...

p/s : Cikgu wan (selaku pengerusi program) memang sporting... hahaha...

"Keep Smiling"
^_^

-THE END-

Teringat daku pada zaman persekolahan daku di sekolah ini suatu masa dahulu. Terima Kasih Cikgu atas tunjuk ajar cikgu selama daku berada di sini dahulu.

Nisfu Syaaban dan aku...


Assalamualaikum
dan
Salam Nisfu Syaaban...


Semoga segala urusan kita dipermudahkan di hari Nisfu Syaaban ni..
Amin..

Seperti hari-hari penting yang lain,
mesti habis pokcik google kene godek...
hehe...

jumpe lah macam-macam gambar yang menarik...


macam kat atas ni...
credit to Jawatankuasa Perubatan Cawangan Mansurah.

nice share...

Hari ni puasa sunat...
bersama-sama adikku yang di sayangi selalu..
hehe..

siapa lagi yang puasa sunat angkat tangan...
hahak...

apa-apa pun..
Selamat menyambut Nisfu Syaaban semua...


"Keep smiling"
^_^

-THE END-

1st GiveAway by Fatin & Fatini


Entri kali ni untuk GA yang telah di-invite oleh


GA ni dianjurkan oleh dia dan
sorang lagi member dia iaitu


p/s: adik beradik ke? lebih kurang je name... hehe.. just kidding..

kat bawah ni banner GA:

*Tekan banner untuk join

jom join ramai-ramai!!
hehe...

tag untuk:

Tekan sini untuk senarai hadiah..

Kat sini pulak senarai peserta
*senang sikit nk BW... hahak...

Tarikh tutup GA :
27 Julai 2012

1st giveaway ini telah dianjurkan oleh dua budak comel iaitu Fatin dan Fatini. ^_^

Batu Berayun... | Wordless Wednessday #19


Batu

|
|
|
|
|

Berayun..

|
|
|
|
|




Cuba teka kat mana?

"Keep Smiling"
^_^

Contest Word Search Puzzle


Kali ni wan nak join

Contest Word Search Puzzle

Dimana untuk contest ni
admin contest sendiri yang invite wan

iaitu Zati

Thanks Zati...
kat bawah ni banner contest ni:


Ok,
Kalau nak join contest ni,
jom tengok sini...

*kalau nak tekan banner atas tu pun boleh...

Orang yang nak kene tag :
Nuha Zahari, Zuera Azhar, dan Syaz lyana

p/s : senang je contest ni, jom join ramai-ramai...

Tarikh Tutup:
8/8/2012

Contest ini telah dianjurkan oleh Zati dengan usahasama Bedak Arab (Kokuryu Super Summer Cake) dan Secret Parfum sebagai penyedia hadiah-hadiah yang menarik.

Selamatkan haiwan itu..!!


Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera semua...

Entri kali ni kesinambungan dari poster
yang wan buat dalam entri hari tu...


Ok, seperti yang tertera kat banner atas tu,
WWF Malaysia buat satu event iaitu Pledge to "Live Green"

Jadi,
jom kita ramai-ramai selamatkan penyu di negara kita...

Peringatan kepada semua,
terutamanya kepada yang suka makan telur penyu tu,
kawal-kawal lah diri nak makan telur tu ye...

Yang lebih bagus,
jangan beli terus telur tu dari sesiapa sahaja yang jual benda tu...
Thats the batter way...
kan...

Apa lagi,
Mari kita sama-sama pledge to "Live Green"

Caranya tekan banner atas tu, tak pun tekan sini...
lepas tu isi form yang ada tulis
Pledge to "Live Green"

 Senangkan...
hehe...

Mari kita bersama-sama selamatkan haiwan-haiwan yang semakin terancam di negara kita. Contribute to WWF Malaysia.

SEGMEN: FOLLOWER VS READER


Kali ni nak join segmen ni pulak... hehe...

*tekan gambar atas ni untuk join ye

Segmen kali ni wan di-invite oleh admin segmen ni sendiri iaitu Nur_za
kan...kan... hehe..

Admin suruh jawab satu soalan...

Jadi jawapan nya ialah...
"Saya lebih suka banyak reader kerana saya suka lah.
hehe... Takde lah.. Sebab lain orang lain gaya penampilan blog mereka.
Jadi, dengan kelainan itulah kita dapat mengenali gaya orang lain.
sambil-sambil tu boleh lah cari kawan di alam maya."

ok,
tu je kot,
gambar? tak perlu kot...

Anyway...
Thanks admin atas niat baik anda... hehe...

tarikh tutup:
2/7/2012 pukul 11.59 malam

Kawan biar beribu walau dimana sahaja kita berada.

Hajat tercapai... | Wordless Wednesday #18


Nak tahu ape?

cube tengok ni...
hehe..






tu dia...

3.2km dia jalan...

Terima kasih jengok blog ni...

Segment Cipta Poster By GBM


Entry kali ni wan nak join segmen dari

adik Eyka

aka

budak rajin edit...
hehe...

Sebelum tu nak ucapkan terima kasih kat eyka
sebab buat satu wallpaper stitch hari tu...

Terima kasih Eyka..

ok, kat bawah ni banner segmen ni...


Klik banner untuk join ok...

Cheek Eyka suruh buat satu poster...

Jadi,
posternya ialah..






















serius ke nak tengok ni?
tak lawa lah...































hehehe...
sanggup scroll eyh...



ni dia...


^_^

buruknye lah...

Tema dia Kempen kot...
hehe...

ok, itu saja...
terima kasih sebab sudi scroll sampai bawah...

Orang baru semakin ceria... ^_^


Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua...

Entri kali ni saja nak kongsi pasal
orang baru dalam keluarga wan...

Orangnya ialah...


Habib Awliya

Lahir pada 23 Jun 2012...
Nama tu tak pasti lagi... hehe...
Bapak dia pening-pening lagi nak bagi nama...
hahak...
ke dah confirm... tak pasti pulak...  ^_^
Yang penting, nama tu baik dari segi maksud nya kan.

Yang bawah ni pulak kakak dia


Nur Quddrattul Qasyeh
 Nama panjang nau... hehe...
sekarang dia dah besar...
lama dah wan tak tengok dia ni...
al maklum lah,
lama dah tak balik kampung katakan...
hehe...

Seorang lagi ni saudara dua orang kat atas tu...


Mohd Haziqkh
Dia ni anak kepada saudara wan...
kira anak buah la jugak kan...
hehe...
ok lah tu je...
terima kasih sebab sudi singgah blog ni...

p/s : terima kasih kepada semua yang memberi pandangan untuk entri sebelum ni...

"Keep Smiling"
^_^

-THE END-

Ibubapa adalah orang yang paling penting dalam kehidupan kita. Tanpa mereka tiadalah kita di dunia ini.