Surat Berantai??


Assalamualaikum

Kembali bersama blog kesanyangan yang telah lama dibiarkan bersawang dengan seukir senyuman sinis..


Dapat tak baca apa yang di tulis kat dalam gambar atas tu?
agak-agak kita nak percaya bulat-bulat tak?

Kalau yang fikir dua tiga kali tu, bagus lah. Bukan lah nak cakap kita tak percaya dengan benda-benda macam tu. Tapi adakalanya benda tu macam tak logik je. Betul ke benda tu akan jadi macam yang di tulis tu. ataupun ada sesetengah pihak tu saje nak ambik kesempatan. Kira macam ada udang sebalik batu lah. Bukan benda tu macam SURAT BERANTAI je ke?

Kalau Wan lah kan, Wan tak percaya sangat benda macam ni. Melainkan ia melalui sumber yang betul-betul boleh dipercayai contohnya dari Mark Zuckerberg sendiri. Lagipun tak kan dorang tu nak suruh orang bayar kot sedangkan selama ni laman sosial tu free je. Sejak tu jugaklah, pengguna server dorang makin ramai. Takkan dorang nak pengguna dorang 'lari' sebab benda macam tu kot. Lagipun, kebanyakkan pengguna laman sosial adalah golongan yang tak mampu nak bayar macam yang tertera dalam 'surat' kat atas tu. ke lebih ramai yang 'berduit' bukak akaun dalam laman sosial macam tu. Tak kira lah facebook ke, twitter ke, friendster ke, myspace ke, hi5 ke, apa-apa jenis laman sosial je lah. Kalau macam tu, memang untung lah laman sosial. Apa-apa pun, semua tindakan teletak pada diri kita sendiri. Bak kata Nabil, Lu Fikir lah sendiri....

itu saja...

"Keep Smiling"
^_^

-THE END-

Percaya sesuatu biar bertempat. Jangan sampai memakan diri.

2 komen sini:

zizie said...

semua ni politik semata-mata.. eh.. hahahaha..

chemay said...

orang suke sgt buat msg berantai camtu.
chemay tak penah percaya pun.
hehe
>.<