Surat dari ladang...


Assalamualaikum w.b.t

credit to: Google Images

Di pagi yang hening ini,
daku terkenangkan dikau yang jauh dimata,
tetapi tetap dekat dihatiku yang lemah ini,

tanpa dirimu,
hariku terasa hilang serinya,
walaupun unggas tetap berbunyi seperti sediakala,
ayam berkokok mengikut masa,

namun,
dirimu jua yang tertambat dihatiku.


yang mengingatimu,
sesiapasahaja

SAYA NAK T-SHIRT BLOG!! AWAK NAK??



Jom join contest ni pulak... hehehe...

Tekan banner kat atas tu untuk join ye..

Syarat untuk contest ni sangat simple. cube tengok sini.

kan-kan... simple je..

ok, sebelum meneruskan entri ini, wan nak mintak kebenaran daripada pihak Salju Creative untuk menukar sedikit penampilan banner kat atas tu bagi header bar dalam blog wan. contoh macam dibawah ni...


untuk yang header bar je... boleh tak?

terima kasih..
^_^

Design baju yang di pilih:
No.1, size 'M'

Slogan:
Saya suka Salju Creative kerana Salju Creative menyediakan khidmat yang terbaik sejajar dengan konsep mereka U design We print. Dari kad kahwin sampai lah baju mereka boleh tolong cetakkan bersama-sama dengan design yang kita nak lagi tu.

Tarikh Tutup:
31 Mac 2013

Contest ini telah dianjurkan oleh Salju Creative

MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara


GA datang lagi... hahaha...


Dalam entri sebelum ni ada seorang sahabat komen dan cakap dia ada tag wan dalam satu GA. Terus usha entri tu. Best pulak bace entri dia, teruja pulak nak join. Terima kasih Zai. hehehe...

Jom join ramai-ramai GA ni. Tekan banner atas tu untuk join ye.

Jadi wan nak tag:
Dia, dia dan dia.

Antara penaja-penaja GA ni ialah :

punye banyak penaja, 30 penaja tu.

Apa lagi, jom join...

Tarikh Tutup:
31 Mac 2013

GA ini di anjurkan oleh Mak Dara bersama-sama penaja-penaja yang sempoi.

Jangan pentingkan diri sendiri!!!


Assalamualaikum w.b.t

*tekan gambar untuk lebih jelas

ok... yang kat atas tu komen dari anoym untuk post yang sebelum ni...

Kepada anoym yang tertera tu, sebelum wan tembak tak kene, Wan nak ucapkan terima kasih sebab terjah blog wan yang tak seberapa ni. Wan memang banyak salah. Jadi, tanpa orang macam anda saya tak tau nak perbaiki belah mana pasal diri saya dan blog saya ni. hehe... Terima Kasih banyak-banyak...

Untuk yang pertama kalinya, Wan tau dah apa beza semua tu... semua orang pun tau semua perbezaannya... n one more thing, ade ke wan sebut name siapa-siapa dalam post sebelum ni? ke wan ade sebut? and ade ke wan doakan supaya berlakunye kecelakaan pada siapa-siapa? boleh tolong jawab tak? dan wan nak cakap, wan memang dah cukup kecewa... tak perlulah nak cakap "itu mngkin akn mnykiti dr org lain n awk sndiri"... sebab wan memang dah sakit hati pun... hahaha...

Akhir sekali, macam wan cakap kan tadi, wan ade tak sebut name siapa-siapa tak dalam entri tersebut. Rasenya takde. Kalo ade tu memang masalah teknikel lah tu. Sebab wan menulis cerita itu hanya berdasarkan pengalaman. Selalunye penulis menulis sesuatu, semuanya berdasarkan pengalaman mereka. Jadi anggap je lah Wan ni hanyalah penulis yang nak mengembangkan penulisannye. Sebabnye pada asal penulisan cerita tu, Wan sebenarnya nak tengok komen orang tentang cerita yang wan tulis tu. Mana tahu suatu hari nanti Wan boleh jadi seorang penulis novel pulak ke. Siapa tahukan. Itu je. Tapi kalau dah ade yang komen pasal pentingkan diri sendiri pulak, wan tak tau dah nak cakap ape. Anoym, kite kenal ke? macam kenal je... hahaha... takpe-takpe... semua itu hanya cerita... jangan ambil serius ok... tulah Wan saje buat something 'Suspend' in the end of the story... saje je nak tengok respon...

Anyway, saya suka komen awak itu, posotive komen. tak macam anoym yang sebelum ni. Main 'tembak' je. puiiihhhhhh!!!!

P/s: ko just bak menak serita oi, mbey wang niet pun... kah idu pun mo bak kecik ati, meylah ko tao agik... buyak neng niet ko bak menak serita mak pun... apah tao, taolah... apah meytao, nak sigah... du mk... semuah dun bak nyadin pengalaman ko mak sebagai penulis blog... Adoi...

"Keep Smiling"
^_^

-THE END-

When you reading something, just assume all the writer as strangers. It will make you more wiser.

:: Arowana Teristimewa ::


Assalamualaikum w.b.t


::: Arowana :::

Suatu ketika dahulu, aku pernah terpancing seekor Arowana kerana terpegun dengan gayanya. Ketika itu Arowana itu bersama-sama kawannya ke majlis kenduri yang keluargaku ada kan. Kira macam campak roti dalam kolam kan, mesti banyak je rupe ikan makan. Hehe.. Tapi dalam banyak-banyak ikan yang tengah makan tu, aku terpegun melihat gelagat seekor Arowana ni. Tapi sebenarnya aku secara tak sengaja terambil gambar dia mase dia tengah makan. Maafkan hamba Puteri Arowana.. hehe..

Lama kelamaan, hatiku terbuka untuk memancing Arowana itu. Hanya kerana melihat telatahnya, aku terpikat. Lalu aku mencuba umpanku. Aku hulurkan betul-betul dihadapannya. Tanpa ku sedari, tiba-tiba ada seekor Talapia Merah sangat lapar menyerbu umpan yang ku berikan padanya. Lalu ku tarikkan kailku hingga aku dapat mendaratkan Talapia Merah itu. Selepas mencabut kailku dari mulut si Talapia, lalu aku lemparkan semula kailku kedalam air. Pada dasarnya didalam hatiku masih menginginkan Arowana yang sangat menawan itu. Setelah lama ku menunggu, akhirnya aku dapat menambat hati si Arowana itu. Ketika itu, aku merasakan suatu kesedihan di dalam hatinya. Tercubit di hatiku ingin mengubati kesedihan si Arowana itu supaya dia tidak akan pernah sedih lagi setelah "ditinggalkan" oleh Si Putera Utara. Cebis hatiku.

Oleh kerana terfikirkan aku telah ada seekor Talapia Merah yang juga menawan, aku lepaskan semula Arowana itu ke habitatnya. Semuanya hanya kerana aku mengikut hatiku yang mengatakan "jangan kau curang kepada Talapia yang merah itu" padahal baru sebentar tadi aku mengenali si Talapia itu. Dengan hati yang berat dan kaki yang seperti di ikat ke pokok yang berhampiran dengan habitat si Arowana, aku meninggalkan Arowana itu untuk dipancing oleh orang lain.

"Tidak mengapalah sang pengail, aku juga takut jika kita meneruskan perhubungan kita ini, mungkin kita tidak akan sama hatinya dan sering bergaduh" kata Arowana itu.

Hingga disitulah berakhirnya hubungan ku dengan si Arowana itu. Namun aku sering menjengah habitat si Arowana itu hanya untuk mengetahui khabarnya. Adakalanya aku tahu khabarnya. Dan ada waktunya aku seperti lost contact dengannya. Timbul tenggelamnya dia dalam perjalanan hidup ku seperti coklat di dalam chipsmore.

Pada akhirnya, aku terpaksa lepaskan si Talapia Merah kembali ke habitat asalnya kerana dia sering menangis jika bersamaku. Aku seperti tidak melayannya semenjak kebelakangan aku menjaganya. Tidak aku ketahui apa sebenarnya yang bergelora di dalam hati ini hinggakan si Talapia itu ku abaikan. Setelah berfikir masak-masak, akhirnya dia ku lepas dengan hati yang sangat duka. Dan kini, aku diberitahu Talapia Merah itu sudah memiliki pengganti yang baru. Aku berharap dikau gembira disana bersama penjaga yang baru.

Kini, aku sudah berpindah ketempat yang lebih dekat dengan habitat Arowana itu. setiap kali aku rindukan si Arowana, aku akan melihatnya di rumahnya, habitatnya. Walaupun aku tahu dia tidak mungkin berada di hadapan rumahnya, permukaan air. Wahai si Arowana, maafkan aku kerana aku terpaksa menyatakan ini. Aku sangat merinduimu dan Aku cinta padamu. Namun, pemilik habitatmu, Encik Fa Ce Book, menyatakan padaku engkau sudah ada pemiliknya. Kecewanya hatiku. Adakalanya aku teringin untuk mencurimu dari pemilikmu itu. NAMUN....


P/s Sesiapa sahaja yang memahami kisah ini secara detail:
Awak-2, awak tahukan kisah kita bermula di mana... Kini dan selamanya... Keep Smiling and Shouting... Walaupun rupe awak macam garang, tapi saya suka pemikiran awak.. Sebab tulah awak sangat berharga macam ikan kat atas tu... hahaha...

"Keep Smiling"
^_^

-THE END-

Loving someone is forever. Maybe we never be match in these world. Yet, I'm hoping we will be met in our future.

Amboi... Bukan main lagi ye... ^_^


Assalamualaikum w.b.t

*tekan gambar untuk lebih jelas

Ape yang amboi?

gelagat budak kecik tu la yang amboi...

hehehe...

tukang ambik gambar tu adik wan,
Ummu Aiman
*dia la kot, tukang gambar kat rumah kami ni banyak sangat.. haha..

yang kene ambik gambar pulak...
jeng
jeng
jenggggg...

anak buah le...

cuma, wan ni kan suka gubah-gubah gambar..

gabung sini, gabung sana..

jadilah macam kat atas tu...

takde kerje kate orang kalo gitu dah tabiatnye..
hahaha...

#Annaunce
Tahniah kepada pemenang-pemenang

Big Giveaway by Cikgu Fizi, Fizgraphic, EmasPutih, Duniashida & AimanCool

dan

"Vote & Win Lucky Draw~!!"
by that panda hijau aka Greennn panda... hahaha...
 (macam join je kan... takde lah, tak sempat pun nak join lucky draw... ingat nak join, tengok-tengok dalam puas berjalan sana sini baru teringat ade que-up lucky draw ni dalam draft.. Adoi, macam mana boleh lupa..)

"Keep Smiling"
^_^

-The End-

That girl so beautiful and lovely, I'm falling again for her but she never want it again. Have a nice day.