Jangan pentingkan diri sendiri!!!


Assalamualaikum w.b.t

*tekan gambar untuk lebih jelas

ok... yang kat atas tu komen dari anoym untuk post yang sebelum ni...

Kepada anoym yang tertera tu, sebelum wan tembak tak kene, Wan nak ucapkan terima kasih sebab terjah blog wan yang tak seberapa ni. Wan memang banyak salah. Jadi, tanpa orang macam anda saya tak tau nak perbaiki belah mana pasal diri saya dan blog saya ni. hehe... Terima Kasih banyak-banyak...

Untuk yang pertama kalinya, Wan tau dah apa beza semua tu... semua orang pun tau semua perbezaannya... n one more thing, ade ke wan sebut name siapa-siapa dalam post sebelum ni? ke wan ade sebut? and ade ke wan doakan supaya berlakunye kecelakaan pada siapa-siapa? boleh tolong jawab tak? dan wan nak cakap, wan memang dah cukup kecewa... tak perlulah nak cakap "itu mngkin akn mnykiti dr org lain n awk sndiri"... sebab wan memang dah sakit hati pun... hahaha...

Akhir sekali, macam wan cakap kan tadi, wan ade tak sebut name siapa-siapa tak dalam entri tersebut. Rasenya takde. Kalo ade tu memang masalah teknikel lah tu. Sebab wan menulis cerita itu hanya berdasarkan pengalaman. Selalunye penulis menulis sesuatu, semuanya berdasarkan pengalaman mereka. Jadi anggap je lah Wan ni hanyalah penulis yang nak mengembangkan penulisannye. Sebabnye pada asal penulisan cerita tu, Wan sebenarnya nak tengok komen orang tentang cerita yang wan tulis tu. Mana tahu suatu hari nanti Wan boleh jadi seorang penulis novel pulak ke. Siapa tahukan. Itu je. Tapi kalau dah ade yang komen pasal pentingkan diri sendiri pulak, wan tak tau dah nak cakap ape. Anoym, kite kenal ke? macam kenal je... hahaha... takpe-takpe... semua itu hanya cerita... jangan ambil serius ok... tulah Wan saje buat something 'Suspend' in the end of the story... saje je nak tengok respon...

Anyway, saya suka komen awak itu, posotive komen. tak macam anoym yang sebelum ni. Main 'tembak' je. puiiihhhhhh!!!!

P/s: ko just bak menak serita oi, mbey wang niet pun... kah idu pun mo bak kecik ati, meylah ko tao agik... buyak neng niet ko bak menak serita mak pun... apah tao, taolah... apah meytao, nak sigah... du mk... semuah dun bak nyadin pengalaman ko mak sebagai penulis blog... Adoi...

"Keep Smiling"
^_^

-THE END-

When you reading something, just assume all the writer as strangers. It will make you more wiser.

11 komen sini:

zulhilmi tempoyak said...

sama2 la kita ye. jg diri dan jgn mkn hati.. :)

Farah Waheda Wahid said...

sabar yer...

wan niahix said...

@zulhilmi tempoyak:
haha.. tau takpe... memang tak perlu pun nak makan hati...

@Farah Waheda Wahid:
ok... terima kasih... hehe...

~IraNur~ said...

hooo.. marah btul nie.. sbar abg wan ! keep smiling xD

Yumida Huda said...

bahasa apa k kitak debah ya..mlano ka? bgs anonymous ya...berik komen positif

wan niahix said...

@Iranur:
takde lah marah sangat... just buat penekanan je... hehehe... ^_^

@Yumida Huda:
Aok, melano... ya lah tek, nya komen positif ya lah best... sampey sanggup sa mok molah entri k madah thanks jak... hahaha.. ^_^

Eza Boom Boom :) said...

hai cik anon yang positif. hihi :) org terdekat ktk kali oo :)

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

wan niahix said...

@Eza boom boom:
salam ktk, hehehe... kali juak... sbb sblm tok ada juak bah anon.. tp nk ya kmk tauk sapa... kali tok xtauk... hehe... tp, nk penting ya nya positif...

@saifudin abu izzudin:
nice day... ^_^

Anonymous said...

Org terdekat ler tu,Maybe Your Ex girlfriend....aku anonymous yg x dr kn mngene dgn yg sblm nin,huhhuhuhuhuh....merosak NAme baek para anony termasyhur jer....hahaha

wan niahix said...

@anon:
hahaha... thanks tau terjah blog wan... takde nak salahkan sape-sape pun... rasenya tak lah, takde maknenye dorang tu nak terjah blog ni... Tapi tu la, gaye die tu macam kenal je... mane taknye... tapi yang penting, dia positif... hehehe... ^_^