5 hari sudah... | Wordless Wednessday #20


Selamat Menyambut Bulan Ramadhan...







All images credit to Google Images

p/s : 5 Ramadhan dah baru dapat online balik... huhu...

Giveaway by Eiqa & Ain


Entri kali ni adalah untuk menyahut jemputan dari

Blogger Eiqa

untuk menyertai GA seperti yang tertera di dalam banner di bawah ni...

*tekan banner untuk join

GA ni cik Eiqa tu buat bersama-sama dengan seorang lagi blogger,
iaitu

jom la join ramai-ramai...
tekan banner kat atas tu ye...

untuk GA ni wan nak tag semua yang tengok entri ni... hahaha...
takde lah... siapa-siapa yang nak join tu, join lah ye...
tapi yang ni wan kene tag 3 sebab ade dalam syarat...

ok la,
itu saja...
kalau sudi, terjah lah dorang tiga tu ye...
hehe...

Tarikh Tutup:
27.7.2012

Giveaway ini dianjurkan oleh Eiqa dan Ain bersama-sama Hasrul Hassan, Atikah, Zam Harirah, Sharfynarz Sharfnie, Maryati dan Fizzah sebagai sponsor-sponsor giveaway mereka.

Always For you...



Ku ingin mencintaimu selama yang ku inginkan namun sejak kebelakangan ini ku terasa sunyi. Seperti kehadiranmu di dalam hidupku sudah tiada. ku hidup dalam kegelapan yang tersangat gelap hingga ku tidak dapat melihatmu di dalam kegelapan itu.

Sayang, bantulah daku sayang. Kau umpama matahari di pagi hari ku, bulan di malam hariku. Tanpamu daku hidup seperti orang kelemasan di Laut China Selatan. Tanpa bantuan dan tidak pedulikan. Sangat sedih rasa hatiku ini, resah, gelisah, gundah gulana semua ada... dan segala kesedihan ini daku cuba hilangkan dengan mendengar lagu2 yang mungkin akan mengurangkan segala kesedihanku.. namun ku tetap tidak dapat mengurangkannya...


KENAPA Sayang... KENAPA...

Adakah kerana daku meletakkan harapan yang terlalu tinggi untuk di cintai oleh wanita sepetimu... Jika begitu luahkanlah apa saja perasaamu terhadapku sayang... Ku sedar daku tidak seperti lelaki yang pernah bersamamu sebelum ini.. yang dapat memahami segala gelagatmu, perangaimu, kemanjaanmu, kesedihanmu... ku meminta maaf jika daku tidak dapat menjadi seperti mereka...

TETAPI...

ketahuilah sayang, daku sentiasa disisimu jika kau inginkan pertolongan dariku.. daku akan cuba sebaik mungkin untuk memuaskan hatimu.. sayang... jika kau ingin mencintai orang lain sekali pun tidak pernah daku menghalang dirimu daripada melakukan itu semua kerana kau masih muda... masih banyak benda yang perlu kau lalui... Daku pernah berjanji pada diriku sendiri supaya jangan pernah mengongkong sesiapa sahaja yang belum menjadi milikku... jadi kamu bebas melakukan apa saja yang kamu inginkan.. bagiku kau tahu tanggungjawab kau sendiri sebagai sahabatku semasa sedihku mahupun sebagai kekasihku yang akan senantiasa berada disisiku walau apapun berlaku terhadap diriku..

TERIMA KASIH...

kerana menjadi sebahagian daripada hidupku selama ini..
jika takdir kita bersama...
ingin daku mencintai dirimu seumur hidupku...
menjadikanmu ibu kepada anak-anak ku..

hehehe....
:D....

"keep smiling"
^_^

-THE END-

Sukan Tahunan SMK TPDPH Normah...


Assalamualaikum
dan
Selamat sejahtera semua...

Kali ni nak update apa pun tak tau...
hehe...

oklah,
nak cerita aktiviti yg wan buat 2 hari lepas la...

dua hari lepas Nisfu Syaaban kan?
siapa yang berpuasa hari tu?
Tahniah diucapkan...

Sebab apa?
sebab anda mampu menahan nafsu dikala orang dengan
senang lenangnya makan dan minum ke hulu ke hilir...
 hehe...

ok, dah lari tajuk dah... hehe...

Hari tu jugak sebenarnya ada program sukan tahunan kat
Sekolah Menengah Kebangsaan Toh Puan Datuk Patinggi Hajjah Normah Daro

Jadi wan ada pergi situ...
tu pun ade adik ikut sekali...
kalau tak, memang tak pergi lah jawabnya...
hahak...

kat bawah ni antara gambar yang wan sempat ambik...
guna camera handphone je... huhu...

*yang duduk kat kerusi ni Pengetua sekolah... Cikgu Rajaee

*alamak nampak lak tangan...

*yang ni runner program... penting ni, every program mesti ada....

*yang baju oren tu isteri pengetua... Puan Hajah Dalima

wan dengan adik wan, Cik Angah, duduk kat astaka ni dah macam VIP pulak...
hehe...

ok, tu je lah kot...

p/s : Cikgu wan (selaku pengerusi program) memang sporting... hahaha...

"Keep Smiling"
^_^

-THE END-

Teringat daku pada zaman persekolahan daku di sekolah ini suatu masa dahulu. Terima Kasih Cikgu atas tunjuk ajar cikgu selama daku berada di sini dahulu.

Nisfu Syaaban dan aku...


Assalamualaikum
dan
Salam Nisfu Syaaban...


Semoga segala urusan kita dipermudahkan di hari Nisfu Syaaban ni..
Amin..

Seperti hari-hari penting yang lain,
mesti habis pokcik google kene godek...
hehe...

jumpe lah macam-macam gambar yang menarik...


macam kat atas ni...
credit to Jawatankuasa Perubatan Cawangan Mansurah.

nice share...

Hari ni puasa sunat...
bersama-sama adikku yang di sayangi selalu..
hehe..

siapa lagi yang puasa sunat angkat tangan...
hahak...

apa-apa pun..
Selamat menyambut Nisfu Syaaban semua...


"Keep smiling"
^_^

-THE END-

1st GiveAway by Fatin & Fatini


Entri kali ni untuk GA yang telah di-invite oleh


GA ni dianjurkan oleh dia dan
sorang lagi member dia iaitu


p/s: adik beradik ke? lebih kurang je name... hehe.. just kidding..

kat bawah ni banner GA:

*Tekan banner untuk join

jom join ramai-ramai!!
hehe...

tag untuk:

Tekan sini untuk senarai hadiah..

Kat sini pulak senarai peserta
*senang sikit nk BW... hahak...

Tarikh tutup GA :
27 Julai 2012

1st giveaway ini telah dianjurkan oleh dua budak comel iaitu Fatin dan Fatini. ^_^

Batu Berayun... | Wordless Wednessday #19


Batu

|
|
|
|
|

Berayun..

|
|
|
|
|




Cuba teka kat mana?

"Keep Smiling"
^_^

Contest Word Search Puzzle


Kali ni wan nak join

Contest Word Search Puzzle

Dimana untuk contest ni
admin contest sendiri yang invite wan

iaitu Zati

Thanks Zati...
kat bawah ni banner contest ni:


Ok,
Kalau nak join contest ni,
jom tengok sini...

*kalau nak tekan banner atas tu pun boleh...

Orang yang nak kene tag :
Nuha Zahari, Zuera Azhar, dan Syaz lyana

p/s : senang je contest ni, jom join ramai-ramai...

Tarikh Tutup:
8/8/2012

Contest ini telah dianjurkan oleh Zati dengan usahasama Bedak Arab (Kokuryu Super Summer Cake) dan Secret Parfum sebagai penyedia hadiah-hadiah yang menarik.

Selamatkan haiwan itu..!!


Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera semua...

Entri kali ni kesinambungan dari poster
yang wan buat dalam entri hari tu...


Ok, seperti yang tertera kat banner atas tu,
WWF Malaysia buat satu event iaitu Pledge to "Live Green"

Jadi,
jom kita ramai-ramai selamatkan penyu di negara kita...

Peringatan kepada semua,
terutamanya kepada yang suka makan telur penyu tu,
kawal-kawal lah diri nak makan telur tu ye...

Yang lebih bagus,
jangan beli terus telur tu dari sesiapa sahaja yang jual benda tu...
Thats the batter way...
kan...

Apa lagi,
Mari kita sama-sama pledge to "Live Green"

Caranya tekan banner atas tu, tak pun tekan sini...
lepas tu isi form yang ada tulis
Pledge to "Live Green"

 Senangkan...
hehe...

Mari kita bersama-sama selamatkan haiwan-haiwan yang semakin terancam di negara kita. Contribute to WWF Malaysia.

SEGMEN: FOLLOWER VS READER


Kali ni nak join segmen ni pulak... hehe...

*tekan gambar atas ni untuk join ye

Segmen kali ni wan di-invite oleh admin segmen ni sendiri iaitu Nur_za
kan...kan... hehe..

Admin suruh jawab satu soalan...

Jadi jawapan nya ialah...
"Saya lebih suka banyak reader kerana saya suka lah.
hehe... Takde lah.. Sebab lain orang lain gaya penampilan blog mereka.
Jadi, dengan kelainan itulah kita dapat mengenali gaya orang lain.
sambil-sambil tu boleh lah cari kawan di alam maya."

ok,
tu je kot,
gambar? tak perlu kot...

Anyway...
Thanks admin atas niat baik anda... hehe...

tarikh tutup:
2/7/2012 pukul 11.59 malam

Kawan biar beribu walau dimana sahaja kita berada.