Selamatkan haiwan itu..!!


Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera semua...

Entri kali ni kesinambungan dari poster
yang wan buat dalam entri hari tu...


Ok, seperti yang tertera kat banner atas tu,
WWF Malaysia buat satu event iaitu Pledge to "Live Green"

Jadi,
jom kita ramai-ramai selamatkan penyu di negara kita...

Peringatan kepada semua,
terutamanya kepada yang suka makan telur penyu tu,
kawal-kawal lah diri nak makan telur tu ye...

Yang lebih bagus,
jangan beli terus telur tu dari sesiapa sahaja yang jual benda tu...
Thats the batter way...
kan...

Apa lagi,
Mari kita sama-sama pledge to "Live Green"

Caranya tekan banner atas tu, tak pun tekan sini...
lepas tu isi form yang ada tulis
Pledge to "Live Green"

 Senangkan...
hehe...

Mari kita bersama-sama selamatkan haiwan-haiwan yang semakin terancam di negara kita. Contribute to WWF Malaysia.

5 komen sini:

Edy Fee said...

hahaha jom2....
aku pon suka bab2 membela binatang ni.hehe

syazana.not.single said...

oh,nasib baik x suka makan telur penyu. ;)

zizie said...

go penyu go!! hehe..

wan niahix said...

@Edy Fee:
hehe.. jom...

@syazana.not.single:
hehe... bgus2... wan pun xmkn telur penyu... hehe...

@zizie:
hehe... tempat kelahiran ke? hehek...

Nyue said...

ahahahah...jom selamatkan penyu..jgn mkn telur dia k...kecian dia..huhuhuhu