Katil oh katil...


Assalamualaikum w.b.t semua..

Mesti semua orang tahu katil tu apa kan..

Hari ni nak kongsi sikit pasal katil...

Tadi,
masa godek-godek google tu, 
tiba-tiba ternampak gambar ni..


WOW!!!

kalau masa kecik-kecik dulu,
mesti tak boleh tengok benda-benda macam ni...
mesti cakap kat ayah,

"ayah, nak katil macam tu..."
hahak...


kata orang,

"katil dapat mempengaruhi kita untuk tidur..."

"eyh... yeke?"

kebanyakan orang mesti idam-idamkan katil yang mewah lagi selasa macam ni kan...


tapi...
cuba bayangkan kalau katil kita macam ni...


tak pun macam ni...


mesti malam-malam kita mimpi bawak kereta mewah...
siap boleh bawak laju-laju lagi...
barulah rasa betul-betul mewah kan...
hehe...

"tak gitu?"


Nanti,bila dah boring sangat..
 gunalah yang ni pulak...


confirm esok luse dah sampai Jepun...
tak pun kalau guna yang Malaysia punya...
dah sampai Seremban
atau pun sampai Kedah...

"pon...ponnnnn....pon...ponnnnnn...."
hehe...

tapi kalau rasa nak yang antik sikit beli yang ni pulak...


ala-ala cinderella gitu...
hehe...
sambil-sambil tidur tu,
boleh lah mimpi duduk sekali dengan cinderella kan...
siap speaking-speaking lagi dengan cinderella...

"So, cinderella, what will happen to me when the times coming up?"

pastu cinderella jawab...

"ko jatuh dari katil lah, ape lagi..." 
*tibe2 cinderella cakap melayu kan

hahak...
pelik betul cinderella tu...

tapi kalau yang jenis mesra alam sikit tu...
belilah yang ni...


pastu letak burung kat dalam sarang atas tu...

Esok pagi, kalau nampak tahi burung tu,
senyap-senyap je lah eyk...
hehe..

dan kebiasaan orang...
takde bajet nak beli katil-katil macam tu semua...

Jadi, bagus beli kelambu je...
lepas tu pasang macam yang bawah ni...


confirm jimat...
lagi pun tak makan banyak space...

ok lah...
sampai di situ saja entri kali ni...
terima kasih sebab membaca entri ni...

p/s: sampai tak sedar entri dah berjela-jela..
*entri ini hanya untuk suka-suka ye

credit to : google image

"keep smiling"
^_^

-THE END-

9 komen sini:

Nisa Greennnpanda said...

wah..cambest je katil2 nie.. org kaya je la dpt bli..huhu~...

aLoWeRRa KiD's said...

Wan.. beli kat kid's satu katil tu.. yg ala-ala cinderella tu.. boleh kid's jumpa putera dia tu.. nak minta fb.. hehe ^^

NiaLidia. said...

hihi , bestnyaaaaa :D nia suka katil yang ala2 fairytale. semua takde kat sini hihi :P haritu ada jumpa katil pelik2 mcmni. comel tp , sobsss :( tk sesuai dah. buat patah je nanti hihi

Cik Angah said...

~lalala~

fafthin said...

waaa.. menarik, tertarik la. haha. sukaaaaaa saaaangaaatt ! hehe

Almade Nespesor said...

paling terbaikk lah kalau dapat katil mcm tuuu~~~

PutryAin said...

putry suka katil simple je... hihihi :) baru lena tido

:)

.. masyem's story .. said...

wahh cecomel je katil kat atas tuh ;)

Original CikTeddy said...

huarghh!kalo mcm ni la katil mmg susah dh nk bngon..haha