Baucar oh Boucar...


Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua..

Entri kali ni nak cerita sikit pasal Baucar Buku 1 Malaysia..

nak cerita sikit macam mana dapat baucar ni eyh...

ceritanya berbunyi begini:
Hari Jumaat hari tu wan ada exam. Exam tu untuk paper paling susah untuk semester ni.. Kira kalau istilah orang kat universiti "paper killer".

KILLER tu. kalau salah jawab, menjawablah jawabnya. hehe. Boleh bunuh satu semester kot. Jawabnya repeatlah sem depan kalau gagal subject ni. adoi. hehe.

Orang kat tepi : Wan! ape ko melalut tu.
Aku : melalut eyh? hehe. sori.

kan dah kene tegur. hehe. *buat cerita dongeng sikit

Sebenarnya nak cerita pasal baucar,  tapi pergi cerita pulak pasal exam. hahak.

ok...
Pasal baucar tu, wan ambik sejurus selepas habis exam. Sambil berlari-lari anak, wan turun tangga pergi Pejabat Bendahari. *tu tipu... berjalan je kot sebenarnya.. Sampai-sampai je kat pejabat tu, Fuiyo! ramainya. beratur panjang kot. adoi.

Beratur punya beratur, tau-tau sebelah dalam pejabat pun ada lagi.. wan terus masuk dalam... tapi still beratur jugak. Baucar punya pasal, beratur jugak lah. hehe.

Tungtang. Tungtang. Jam menunjukkan pukul 12:15. Barulah wan dapat baucar tu. Tu pun kena tulis macam-macam. Selamat kakak yang bagi baucar tu comel.. hahak...

comey ke?

Ye la kot. Sejuk je mata memandangnya.  Kakak tu peramah sangat. Tu yang best tu. Boleh bawak gurau senda. hehe.

Bila dah habis isi-isi macam-macam tu,

Akhirnya,

Dapatlah baucar macam kat atas tu...
ok lah..
sampai disini saja entri kali..
terima kasih sudi baca entri ni...

"keep smiling"
^_^

-THE END-

4 komen sini:

Eein Azryn said...

mek dah dapat juak baucer ya riya. ya pun payah berebut. ergh!. >_< kaktok alu shoping buku lah ow? hehe.

Eza Boom Boom :) said...

paper killer ka killer paper? hihik. Sama jak la ya.. Owtedah ktk beratur panjang. ney gaya nak. baris jak la. Hee. untunglah dapat boucher. mok beli apa ngan boucher ya?? :P

wan niahix said...

@ Eein Azryn :
ya la tek...
p mk blom mlh papa gk an baucar ya bh...
igt klk2 mok beli novel ka... apa ka... ^^,

wan niahix said...

@ Eza Boom Boom :) :
hahak... ya lah...
x pat mlh pa bh...
mok potong q, cdak ngga kdk mok manas jk...
^_^

x tauk mok beli pa ngan baucar ya... ^^,