10 Soalan 10 Jawapan


Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera semua...


Entri kali ni nak buat ape yang 
admin GF tanya...
hehe...

*tekan untuk ke entri

Due date:
17 Mac 2012

ok,
soalan-soalannya ialah...

1) Dimana awak tahu kewujudan Geng fiQ'Ra?
    - Entah, tak ingat. tapi yang wan ingat adik wan yang invite wan masuk dalam GF.
 
 
2) Apa tujuan awak join Geng fiQ'Ra?
   - Tujuannya nak tambah kenalan dalam dunia berbloging dan menjadi sebahagian daripada GF.
 
3) Apa nama sebenar awak? (jangan la tipu2. elok2 mak ayah bagi nama kan?)
    - Muhamad Nur Hazwan.
 
4) Berapa umur awak tahun 2012 ni? (jujur je. buat apa nak malu)
    - 23 tahun.
5) Apakah cita2 awak selama awak hidup?
    - Jadi cikgu dan seseorang yang bersifat sederhana.
 
 
6) Andai awak di fitnah sampai di heret ke penjara + hukum gantung, apa tindakan yg awak akan buat?
    - Cari peguam yang boleh dipercayai. Ceritakan hal yang sebenarnya. Kalau kalah juga kes, dorang yang menfitnah tu tunggu lah di akhirat nanti apa jadi kat dia.
 
7) Awak percaya tak rakan di alam maya?
    - Tak semua, some ada yang wan percaya dan ada yang tak percaya. It's depends on the situation. But, I'll treat them equally,even i've been betrayed before. ^_^
 
8) Awak suka cabaran tak? kalau ya, contoh cabarannya?
    - Suka. contohnya, gigit kepala tin aluminium sampai tercabut... <-- x logik.
 
9) Awak makan sehari berapa kali?
   - Depends on location and condition. Kalau pakai duit sendiri, ada masanya 1 kali sehari.. ^_^
 
10) Andai kata, ajal awak sudah makin hampir, 5 perkara yang awak akan buat sebelum awak meninggal dunia?
    -  Entahlah, ajal boleh tiba bila-bila masa. Tah-tah masa menaip ni pun boleh jadi. So, tak sempat nak buat apa-apa. ^_^
tapi 'kalau' lahkan sempat,
a) ingat nak pergi haji.
b) nikah.
c) tanggung adik-adik belajar.
d) mintak maaf kat semua orang.
e) nak bagitau semua orang, yang wan sayang sangat-sangat kat dorang terutama family wan.



"keep smiling"
^_^

-THE END-

6 komen sini:

zizie said...

geng fiq'ra tue utk apa? selalu je nampak banner dy kat sstgh blog :)

wan niahix said...

@zizie :
geng fiq'ra tu satu family blogger yang admin dia, mas dan afiq, buat untuk jadikan semua blogger yang join geng Fiq'ra ni sebagai satu family. susah senang kita bersama. ktorang bnyak bincang masalah bersama. boleh kongsi2 pendapat dalam banyak bab...
^_^

zizie said...

owh.. thanx wan :)

wan niahix said...

@zizie :

sama2... ^_^

Nisa Greennnpanda said...

I got to know Wan pun dr GF gak, hehe..
owh...23 eh? owhh..... XP
wah...nnti nk nikah, jgn lupe sy tau, hihi~... >_<

nk jd cikgu? gud luck~!! ^_^

wan niahix said...

@ Nisa Greennnpanda :

yeah! from there our friendship begin...

jgn risau... xkan lupe punye ngan nisa yg chubby tu... hehe...

insyaallah kalo dapat...