:: Rindu sama seseorang ::


Assalamualaikum wbt..

Credit to Google Images

Rindu itu satu lumrah kehidupan. Diri ini tiba-tiba merindui ayahanda yang dicintai yang telah lama meninggalkan dunia yang sementara ini. Pemergiannya memberi seribu sejuta sebanyak mana lah dugaan. Namun, apa yang diajar tetap diturutkan di hati yang kecil ini. Yang baik di turut dengan hati yang tulus ikhlas.

Rindu diri ini juga pada kaban-kaban(kawan-kawan dalam bahasa Iban) yang dulu sama-sama menimba ilmu demi masa depan yang lebih cerah. Ada yang masih di dada telefon bimbit dan tak lupa juga yang telah lama lost contact. Rindunya zaman itu. Riang tawa panas marah kita tetap bersama. Tetap di hati.

Ada juga hati ini merindui tuan puteri yang cukup lama tidak di hubungi. Hati kerap berkata,

"Mungkin dia tengah sibuk dengan kerja kursusnya. Dia kan pelajar. Takkan aku tak pernah melalui zaman itu kan. Jadi, sabarlah wahai pemilik hati ini."

Teringat masa masih di bangku UiTM dulu. Kami sekelas sangat mengambil berat antara satu sama lain. Ada sekali tu wan post tentang benda-benda macam ni di facebook. Lalu keesokkan hari nya, riuh satu kelas cakap,

"Weyh, wan dah jatuh cinta lah... Wan... Wan... cer citer sikit mane satu orangnya...."

Hanya senyuman yang dapat wan bagi masa tu. Dengan sedikit ulasan,

"Alaa... kalo jadi nanti korang tau jugak orang nye yang mana kannnn... hehehe..." sambil memberi senyuman yang sangat lebar.

Padahal dalam hati ketika itu hanya Allah je yang tau. hehe..

"Keep Smiling"
^_^

Kecantikan wajah itu satu nikmat Allah.

4 komen sini:

anamizu said...

wahwahwahhhhhh Wan sekarang bkn lah wan ynag dulu hehehe

wan niahix said...

@anamizu:

Bukan yang dulu? hehehe...
tak same eyh kak ana... hehe...

dh macam nyanyi lagu la plak kan...

Yumida Huda said...

kiut pusak ya...kim salam ngan pusak ya

wan niahix said...

@Yumida:
Pusak ya madah salam balit... hehehe...