"Bagi la..."


credit to : Oh! Media

Pernah tengok tak benda kat atas tu? 
mesti pernahkan... 
(melainkan orang yang lahir tahun 2012... hehe..)
tu la game digimon yang first sekali keluar dulu..
benda ni jugak la yang wan suka main masa sekolah rendah dulu..
Punya la gembira bila dapat bnda tu. siap ponteng2 kelas bagai. hahak..
Terabai semua matapelajaran.
wan kenal benda ni masa wan sekolah kat St. John Bukit Nenas tu. Masa tu wan darjah 4. memang takde fikir lain la jawabnya.. main game je kerja.. 
terus dapat result...
GAGAL!!! 
kesian...
tak semua la yang gagal.. ada yang cukup2 makan je...
Tapi tak lama lepas yang ni terkenal, keluar pulak gameboy yang ade game yg bawah ni...

credit to : Google image

makin menjadi-jadi la perangai. hehe..
Tapi wan lagi "respek" la pihak Bandai yang buat game digimon tu. 
nak tahu sebab apa?
sebab game digimon tu tak pakai secondary appliances untuk main. 
Tak macam game yang gameboy tu. kena ada gameboy baru boleh main.. 
hehe..

"TERBAEK la Bandai"

-THE END-

6 komen sini:

fathiyyahISMAIL said...

haha. dlu slalu jgak laa tengok kwn2 main benda tu +__+

wan niahix said...

@fathiyyahISMAIL : eyh... hahak... terbaek la... kire sempat gak la tgk bnde tu... hahak...

Halimaton Saadiah Ngah Latip said...

kantoi,kui3...

wan niahix said...

@HSL : sadi pun... ^_^... wak x btujo atg2...

izah :) said...

best tak game tu ?

wan niahix said...

@izah :) : biase je pun sbenar nye... tp mase tu wan masih kecik g.. mst la wan rase best je sume... ^_^