mane nak belajar ni?


Assalamualaikum w.b.t

wewiittt... angry bird kuning dengan angry bird hitam la:
Hahaha. Thanks kat korang berdua sebab cuba minta tolong kat wan yang tak berapa nak tolong sangat ni. huhu. Bila fikirkan balik, ape je yang wan tolong. macam takde ape-ape pun yang wan tolong. Kepada korang berdua, kalau korang dah habis isi UPU tu, nanti masa korang dah dapat keputusan SPM korang boleh tukar lagi tau korang punye pilihan kos tu (yang bagus nye korang ni, korang buat awal-awal. bagus-bagus. nanti tak susah lagi nak pikir macam-macam). Sorry sebab tak membantu sangat. Hati tengah gundah gulana katakan. Kepada cik angry bird hitam, kurang cakap nampak. hahaha. Takpe-takpe, baru first time kan tengok F2F. semoga korang berjaya kemana-mana yang korang nak tuju ye.

Gambar hiasan *Image credit to Google Images

ok, entri ni dibuat sebenarnya hanya nak tujukan lagu *eyh salah pesanan buat dua orang kawan karib tu je. Lagipun, wan dulu pun pernah melalui situasi macam ni. Tapi masa tu wan dapat masuk Kolej Matrikulasi Labuan. Best tak best belajar, biarlah ia menjadi kenangan kita. Hehe. Selain matriks wan jugak ade dapat tawaran dari Uitm Samarahan. Kos Pengurusan Ladang. Masa dapat tahu tu, wan dah kat dalam matrik dah.Tinggal nak daftar keesokan harinya je lagi. Terus abi wan tanya, "macamana? nak teruskan ke patah balik pergi Sarawak?". Dengan mata kebil-kebil cakap "Teruskan je lah, dah alang-alang". Dah takdir pergi matriks nak buat macam mana. terus kan sajelah.

Kepada budak-budak lepasan SPM tu, yang masih ada rasa nak belajar lah eyh, cepat-cepatlah beli no pin korang tu. Kalau dah malas nak belajar, pergi cari kerja. Boleh gak tampung sikit belanja dalam keluarga. Sekian.

"Keep Smiling"
^_^

-THE END-

Awak-awak, jangan lah nak usha macam tu sangat... tebal je rase pipi saye tau... adoi...

3 komen sini:

O CIKTEDDY said...

cece..comel je nasihat die.hehe

محمد رازيق said...

yerp bro. setuju. nasihat yg baik. apapun kena betul2 bersedia untuk membuat pilihan

Nisa Greennnpanda said...

yup3.. btul tue..
xksh la kat mane pun dpt blaja, education is vital.. >_<